Arrë, Fidanë

Arra Chandler (Arra Turke)

Chandler është fidani jonë i arrave më i shitur. Eshtë zhvilluar nga Universiteti i Kalifornisë. Eshtë e njohur edhe si arra amerikane. Në vitet e fundit, Chandler është varieteti më i preferuar i arrës për pemëtoret e reja për shkak të produktivitetit të saj dhe cilësisë së shkëlqyer të arrës.

Klima e Shqipërisë dhe klima e Kosovës janë të përshtatshme për Chandler. Arra Chandler mund të mbillet në tokat e vendosura në lartësi nën 1200 metra. Për zonat ku ngricat e pranverës nuk janë të zakonshme, ato mund të mbillen në lartësi deri në 1400 metra.

Rendimenti: Chandler është varietet me produktivitet të lartë. Chandler mban arra në 90 për qind të degëve të saj anësore. Prandaj ajo ofron rendiment shumë të lartë. Ju mund të filloni të mblidhni fruta që pas 3 vjetësh pasi të keni mbjellur pemët.

Cilësia e arrës dhe lëvozhgës: Chandler prodhon arra të mëdha me thelbinjë me gjyrë të çelët. Ngjyra e thelbinjve është një tipar i rëndësishëm në përcaktimin e çmimit të shitjes së arrave. Arra që kanë ngjyrë thelbi të lehta shiten me çmime më të larta. Thelbinjtë e saj ndahen më lehtë nga lëvozhga dhe ndahen më lehtë në gjysmë.

Madhësia e pemës: Chandler rritet në një mënyrë të moderuar të fuqishme dhe është gjysmë e drejtë. Chandler është e përshtatshme për mbjellje me dendësi të lartë të tilla si ndarje 6 x 5 metra.

Koha e lulëzimit: Chandler është një varietet që lulëzon vonë. Ky është një avantazh, sepse varietetet që lulëzojnë të fundit kanë më pak gjasa të ndikohen nga ngrica, antraknoza e arrës dhe krimbi i arrës.

Polenizimi: Chandler është një pemë vetpolenizuese, ajo mund të prodhojë arra pa një polenizues. Por mund tju japë prodhime më të larta kur përdoret me një polenizues. Franquette përdoret si polenizues për pemët Chandler. 95% e pemëve duhet të jenë Chandler dhe 5% e pemëve duhet të jenë Franquette.

Nënshartesat: Kompania Xhanari importon fidane arre Chandler të shartuara mbi nënshartesën Juglans regia (e njohur si arrë angleze).Kjo është një rrënjë e preferuar më së shumti për shkak të tolerancës ndaj sëmundjeve që vijne nga toka.

Periudha e qetësisë dimërore: Chandler kërkon rreth 700 deri 1000 orë nën 7 ° C. Çfarë nënkupton periudha e qetësisë dimërore? Periudha e qetësisë dimërore është shuma minimale e orëve që një pemë duhet të kalojë në mot të ftohtë në mënyrë që të japë fruta në sezonin e vjeljes. Temperaturat e ftohta për pemët e arrave janë 0 ° C deri në 7 ° C.

Kur të mbillni: Chandler mund të mbillet nga nëntori deri në prill të vitit të ardhshëm, ne varësi nga rajoni juaj në Shqipëri apo Kosovë.

prodhimtaria e arra chandler

PRODHIMTARIA E ARRA CHANDLER

Chandler fillon prodhimin e arrave shumë herët. Fidanët tuaj do të jenë 2 vjeçarë kur t’i merrni ato. Fillojnë të japin fruta edhe në vitin e tyre të parë pas mbjelljes. Megjithatë, për të ruajtur energjinë e pemës dhe për të përmirësuar produktivitetin për vitet e ardhshme, ju rekomandojmë që të hiqni frutat për 3 vitet e para. Pas 3 vjetësh mund të filloni të vilni frutat dhe pemëtorja juaj do të fillojë të prodhojë arra që mund t’i shisni.

Vite pas mbjelljesProdhimi i arrave për pemë
1
2
3
43 kg
56 kg
610 kg
716 kg
822 kg
927 kg
10+30 kg+

Me përvojën tonë shumëvjecare, në firmën Xhanari ne rekomandojmë hapësirën 6 x 5 metra ​​për fidanët e arrës Chandler. Ky dizajn vendos pemët në të njëjtin rresht më afër njëri-tjetrit dhe lë hapësirë ​​të mjaftueshme midis rreshtave. Ky dizajn ofron kthime të hershme dhe ju lejon të merrni një prodhim më të lartë nga pemëtorja juaj në një kohë më të shkurtër. Ju mund të mbillni polenizues në të njëjtin rresht për t’i identifikuar më lehtë ato kur të rriten. Polenizuesit duhet të mbillen në drejtim të erës nga varieteti kryesor për të ndihmuar shpërndarjen e poleneve me erën dhe të polenizojnë varietetin kryesor. Raporti i mbjelljes së polenizuesit (Franquette) është 10 Chandler + 1 Franquette.

MADHËSIA E ARRËS DHE CILËSIA E FRUTIT

Madhësia e arrës Chandler

Arrat e Chandler kanë një peshë prej 13 gramësh. Madhësia e arrës së Chandler është përafërsisht 4 cm dhe ka një formë të rregullt. Levozhga e Chandler është e rezistente dhe nuk është e lehtë që zogjtë dhe insektet të thyejnë ose të shkaktojnë dëme në guaskën e saj. Por në të njëjtën kohë, lëvorja e arrës së Chandler është lehtësisht e copëtueshme me dorë, gjë që është shumë e mirë për çmimin e shitjes së arrave.

Brenda guaskës, arrë Chandler ka një fruit të cilësisë së shkëlqyer. Ngjyra është një faktor i rëndësishëm në përcaktimin e çmimit të shitjes së arrat. Ngjyra e frutit të Chandler është e shkëlqyeshme dhe shkalla e saj e brendshme e bardhësisë është 90% ose më e mirë. Pesha e frutit të Chandler është afërsisht 6.5 gram. Kjo do të thotë që fruti përbën 50% të arrës me guaskë. Përqindja e vajit të frutit të arrës është 70% dhe ky raport rezulton me një shije të shkëlqyer.

BLINI ARRË CHANDLER NË SHQIPËRI OSE KOSOVË,MAQEDONI DHE MAL TE ZI

Arra Chandler në Shqiperi: Nëse jeni në Shqipëri, mund të blini fidanët tanë direkt nga distributori ynë në Shqipëri, firma Xhanari. Ju lutemi vizitoni faqen e kontaktit të faqes sonë të internetit për të gjetur numrin e telefonit të shpërndarësit tonë.
Arra Chandler ne Kosovë, Maqedoni, Mal i Zi: Nëse jetoni në Kosovë, Maqedoni apo Mal të Zi ju duhet të importoni fidanët nga Shqipëria . Për këtë ju duhet të keni një kompani të regjistruar në Kosovë,Maqedoni apo Mal të Zi. Ne kemi eksportuar fidanët tanë për shumë konsumatorë në Kosovë,Maqedoni dhe Mal të Zi në vitet e kaluara. Ne mund të përgatisim të gjitha dokumentet e kërkuara të nevojshme. Ne gjithashtu mund të organizojmë një transportin për transportimin e fidanëve nga Shqipëria në Kosovë,Maqedoni dhe Mal të Zi. E vetmja gjë që duhet të bëni është të jeni gati për të marrë pemët në adresën tuaj. Ju lutemi na kontaktoni për detaje.

PYETJE TË BËRA SHPESH

 CILA PEMË ARRE ËSHTË MË E PËRSHTATSHME PËR TOKËN TIME?

Kjo varet në cilin shtet dhe vend ndodhet toka juaj. Ju lutemi të na kontaktoni dhe ne mund të kërkojmë karakteristika të ndryshme të tokës suaj, duke përfshirë lartësinë, temperaturën mesatare vjetore, lagështinë, llojin e dheut dhe faktorë të tjerë. Në varësi të këtyre informacioneve ne mund tíju themi se cili varietet do të ishte më i përshtatshëm për tokën tuaj.

 A KENI CERTIFIKATA FITOSANITARE?

Po, ne kemi certifikata fitosanitare dhe origjine për të gjtha llojet e pemëve tona. Certifikatat tona janë dhënë nga Ministria Turke e Agrikulturës.

MUND TI TRANSPORTONI BIMËT NË QYTETIN TIM?

Nëse jetoni në Shqipëri, nuk keni pse të merreni me transportimin e fidanëve nga Turqia në Shqipëri. Ju mund të blini fidanët tanë direkt nga distributori ynë në Shqipëri,firma Xhanari. Nëse jetoni në Kosovë,Maqedoni apo Mal të Zi disa prej klientëve tanë duan që tíua çojmë pemët në qytetin e tyre. Nëse dëshironi, ne mund të caktojmë një kamion për të sjellë pemët në vendin tuaj, ose me anë të pakove postare kur sasitë janë më të vogla. Përndryshe, ju mund të kontaktoni vetë një kompani transporti dhe ne mund të ngarkojmë pemët në ambjentet e kompanisë. Po ashtu, si një mundësi e tretë ju mund të vini vetë me automjetin tuaj dhe të merrni pemët nga kompania jonë.

 SA GJERË DHE SA THELLË DUHET TË GËRMOJ GROPAT?

Ju duhet të gërmoni gropat të paktë 60 cm të gjëra dhe 60 cm të thella. Më thellë është gjithmonë më mirë.Kur vendosni fidanin në gropë, vendi i shartimit të fidanit duhet të mbetet mbi nivelin e tokës. Pasi mbillet fidani, ngjeshet mirë dheu me këmbë/makineri dhe ujitet. Me kaq mbjellja përfundon.

CILA DUHET TË JETË DISTANCA NDËRMJET PEMËVE KUR I MBJELLIM?

Sugjerimi ynë për ju është që ti mbillni me 6 x 5 metra distancë ndërmjet tyre.

KUR DO TË FILLOJNË PEMËT E MIA TË PRODHOJNË ARRA?

Ne shesim vetëm fidanë të shartuar. Kjo do të thotë që nuk do të duhet të prisni për vite të tëra para se pemët tuaja të fillojnë të japin arra. Pemët arre Chandler që ne shesim japin fryte edhe në vitin e parë që ju i mbjellni ato.

SI DUHET TA PËRGATISIM TOKËN TONË PËR TË MBJELLË PEMËT DHE CILI ËSHTË PROCESI I MBJELLJES?

Kur ju blini pemët tuaja ne ju japim këshilla falas dhe ju këshillojmë mbi gjithçka që ju nevojitet të dini, nga fillimi deri në fund. Ne gjithashtu kontrollojmë rezultatet e analizave të tokës dhe ju japim sugjerime në bazë të raportit tuaj.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *